En lang, lang varm sommer er gået på hæld og nu venter en ny efterårssæson her på Billedværkstedet Søkilden.

I uge 39 slår vi igen dørene op og så kaster vi os ind i efterårets tema MELLEMRUM. Hvad vi finder der i mellemrummet, i rummet imellem, vil tiden vise. Jeg vender tilbage med glimt fra mellemrummene når vi er kommet godt fra start!

Der er igen fyldt på alle dag-og aftenhold, MEN der er et par ledige pladser på de 3 mandage med overskriften: Mit indre kompas - en kreativ og terapeutisk proces   29.10, 19.11 og 3.12. kl 9.00-14.00

Jeg har stadig Andalusisk fornemmelse i krop og sjæl! Vi er nemlig lige vendt hjem fra en skøn kursusuge. Det er 4. gang, vi holder kursus på dette skønne sted. Først et par dage i Granada med besøg på Alhambra, som hver eneste gang åbner sine fortryllende haver og smukke mauriske arkitektur, så man bliver ganske overvældet af skønhed. Albaizin-kvarterets charme indbyder til lyst-vandring på må og få, og så er en flamenco danseforestilling et must, når vi er i Granada. Denne gang oplevede vi dans og musik af højeste kvalitet på Casa del Arte Flamenco. Herefter gik turen op i Sierra Nevada bjergene til den lille hvide by Capileira, i 1400 meters højde. Efter sol og varme i Granada fik vi 4 dage i bjergene med al slags vejr. Dramatiske hvide tågeformationer lagde sig som hvidt trylleri over alt og alle, så kom en kraftig vind og blæste både skyer og tåge bort, og så skinnede solen og varmede os fra en blå himmel. Så kom en regnbyge forbi - og sådan gik dagene med skiftende vejr og masser af dramatiske lyssætninger.  Motiverne vrimler overalt og bjergene indbyder til smukke vandreture. Tapas, oliven og sød vin på de små cafeer, giver ny energi til næste skitse. Der blev arbejdet igennem ved spisebordet i lejlighederne, på terrassen og i den smukke natur. Skitsebøgerne bugner, og masser af oplæg og inspiration er hjembragt til det videre arbejde.

At tegne er at se – og det du har tegnet har du virkelig set!

Om 2 uger er jeg på farten igen! Marokko er jo på programmet som kursussted i maj måned 2019. Jeg skal ned og se på sagerne!  Hver nyt kursusmål kræver jo grundig research og forberedelse. Jeg glæder mig til at gense Marokko og især Marrakesh, og jeg håber at komme hjem med overbevisning om, at min drøm om at holde kurus i Marokko går i opfyldelse. Der er allerede en del tilmeldinger. Så jeg tror på det!!

Mere om både Mellemrum og Marokko i næste nyhedsbrev.

 

 

Juli hilsen...

 

Nu er der helt stille i værkstedet…

Efter en herlig, heftig, hektisk og festlig sommerkursusuge med 19 børn mellem 8 og 14 år, er der ryddet op, fejet og prydet. Jeg har stillet et par ufærdige malerier af mine egne frem i håb om, at der inden længe kommer en regnvejrsdag   - måske kunne jeg så få trang til at gribe penslerne.

Festligt blev det med alle børnene. Temaet  en fest  blev skudt i gang med et selvportræt som baby. Malet efter et medbragt foto. 2,3,4 børn sammen om  et maleri på store papkasser. Snor blev bundet omkring og der stod så ”pakkeposten” med verdens bedste gave, da forældrene kom til udstilling! Det tredimensionelle princip kan leges ind på mange måder. Vi ”modellerede” en lille gavepose af avis, papir og klister. Malede bunden sølv og guld, malede folderne så det rumlige blev forstærket, og til sidst kom der bånd omkring snøvsen! Vupti -  den fineste pose ”voksede  ud” af det lille lærred. Abstraktionsevnen blev øvet ved at zoome ind og forenkle detaljerne fra den fysiske gave-ting, som hver havde medbragt. Et enkelt abstrakt maleri så dermed dagens lys!

En morgen førte en lille fantasi-rejse os på besøg på Dronningen slot og op i garderoben. Her kunne man i sin indre fantasiverden  designe  den allerfineste kjole til brug ved ”kunstnerbal” på slottet. Og ingen fest og fernisering uden hat! Gid vi alle kunne bibeholde den fantasi, det gåpå-mod, den opfindsomhed og frygtløshed, som børn har, når de stilles overfor en vild og skør opgave! Der var materialer nok af alle slags - OG en hat! Hatten skulle omformes til et bærbart kunstværk, en lille skulptur. Det kom der 19 vilde og skøre kreationer ud af!

Sankt  Hans-festen blev jo afholdt  uden bål i år! Krøyers gamle maleri, Sankt Hans blus på Skagen Strand fra 1906, blev brugt som oplæg til et flot bål og en parafrase over midsommerfesten. Og til enhver fest hører et veldækket bord. I mangel af Flora Danica malede vi vores eget stel: Flora Ry! Her er alle tallerkner forskellige – og fine blev de.

Alt var klappet og klart da forældre og søskende og bedstemor ankom til sommerens festligste fernisering.

Alle børn nu med festlig hat! Is, kager  og kaffe til alle 75 gæster! Vejret var smukt hele ugen. Sikke da en fest!

 

Godt humør, skitselyst og nysgerrighed kunne være overskriften på Bergamo ugen midt i juni. Det blev en rigtig dejlig uge og den gamle middelalderby bag murene viste sig fra sin smukkeste side med sol og vind, efter et meget vådt forår! Solen skinnede på os og vi indtog byen: Tårne, kirker og klostre. Pladser, gader og stræder, cafeer og restauranter. Landskabet bag byen er smukt, fredfyldt og en smule ”guldalder-agtigt”. To lange gåture i det smukke landskab, med skitsebogen  i hånden – det er lykken! Det er altid spændende om et nyt kursus sted virker! Det gjorde det. Her kan vi godt komme igen -  engang! Vi boede meget enkelt på en lille pension: Entro le Mura. Og den fine lille have føltes som en lille oase, efter en lang dag i byen! Og selvfølgelig blev skitsebøgerne tykke og fede!

Det nye kursusprogram for efterår2018 og forår2019+ ligger som du kan se her på hjemmesiden. Klik på kursusprogram  og se datoer og weekend- tilbud og rejser i 2019.

Nu tager jeg sommerhatten på, drager ud det blå og glæder mig til kursusrejsen til  Andalusien i Sydspanien 10-17. september.

 

God sommer til jer alle.

 

 

 

Maj hilsen…

 

Nu er forårssæsonen på Billedværkstedet Søkilden slut. Og det føles som om, det allerede er midt sommer!

Det er det heldigvis ikke! Heldigvis er der en lille måned til midsommer!

Mens bøgen sprang ud over hovedet på os, tegnede vi os tæt på træet i den første lune maj-week-end.

Og børneholdet fik afsluttet forløbet med de 4 grundfarver. Efter mere end 20 år har jeg nu lukket ned for de almindelige børnehold. Det er med lidt vemod i hjertet, for hold da op hvor er det både sjovt, inspirerende og lærerigt at arbejde med børn, der kommer glade ind ad døren helt totalt frivilligt efter en lang skoledag. Og de er næsten ikke til at smide ud, selvom kl er 18.30! men jeg må have mere egen maletid i værkstedet! Heldigvis er der både i år og næste år Sommerkursus for børn på programmet, og jeg glæder mig til at byde 18 friske sommerbørn velkommen i den første uge af skoleferien med temaet:

en fest! Hvordan den fest forløber, får I at se i næste nyhedsbrev.

Og så er der hen over foråret blevet gentænkt, så både hjerner og pensler og spartler har givet lyd fra sig. Gentænk dit maleri! Samme tema på alle dag-og aftenhold! Der er malet over og om, der er klippet og klistret, der er blevet startet på en frisk med inspiration i gamle temaer, der er malet modsat og alverdens teknikker og udtryk har været oppe at vende. Det blev til en mangfoldighed at malerier. Ingen kan komme og sige noget om ensretning!! Det har været både udfordrende, sjovt, lærerigt og inspirerende for mig og alle malerne! Hatten af for jeres gå-påmod og lyst til at male  jer ud på kanten!

Nu venter 11 kursister på at det bliver 12. juni, hvor flyet letter fra Billund for at lande i Bergamo Alta, den gamle smukke middelalderby i Norditalien. Bergamo er et helt nyt kursussted, som jeg glæder mig til ”erobre”.

Første uge af juli vrimler sommer- børnene som sagt ind i værkstedet. Så holdes sommerpause indtil vi sætter kursen sydpå mod Spanien og Andalusien i starten af september. Først Granada med Alhambra og dernæst den hvide by Capileira i Sierra Nevada bjergene. Det er 4. gang, vi holder kursus dernede. Og jeg glæder mig!

Omkring 1. juli er det nye kursusprogram for efterår 2018 og forår 2019 tilgængeligt på hjemmesiden.

Tak til alle jer der i dette forår om-satte liv, tanker og godt humør i værkstedet.

God sommer og på gensyn!

 

 

 

BILLEDVÆRKSTEDET SØKILDEN

V/ BIRGIT DAHLSTRUP JENSEN

TULSTRUPVEJ 91

MAIL- BDJ@HOTMAIL.COM

TELEFON: 20771066