Marts hilsen…

6. marts 2017 Blog

Mens januar blev til februar og Kyndelmissen slog sin Knude vrimlede det med grønne piger  i værkstedet. Uanset om solen skinnede eller sneen faldt, slængede de sig på søbredden…..Som det ses herunder gik vi til en start i clinch med Willumsens Grønne Pige fra 1922. Det var sjovt og måske en anelse provokerende at kaste sig ud i en uvant og fremmed palet.  Det er også lærerigt – så det fortsætter vi med hen over foråret. Vi lader Farvefeberen rase og jeg håber at den smitter! Den dag sneen faldt og dækkede mark og mose, gader og stræder med et tykt hvidt snetæppe, satte vi hinanden stævne på Aros. Se-sammen-komsammen her ved årets start er blevet en fin tradition. Willumsens voldsomme farver og pågående motiver stod i stærk kontrast til den hvide verden udenfor. Det blev en fin aften med møder på tværs af holdene og dermed også udveksling af ”synspunkter”. Knap 40 kursister blev vist rundt af et par unge oplagte guider! Vi blev lidt klogere på Willumsen, oplevede farver og motiver helt tæt på.
Bjerget var et vigtigt motiv i Willumsen værk, så næste udfordring i værkstedet er en bjergetape, med Willumsens palet i rygsækken. Ud fra egne fotos af bjerge har den enkelt ladet sig inspirere af Willumsens udtryk og palet.  Der laves skitser og farveprøver .Og nye udsigter vil komme til syne i de næste uger!!
På børneholdet er vi gået i lag med van Gogh! De første2 gange har vi gaflet hamStjernenat-parafraser malet med gaffel! Først en mørk blå bund, så en skitse og så et tykt lag maling og så i gang med gaflen!! Ekspressivt og hurtigt trylleri … og næsten en ægte van Gogh!
Stor i Slaw’et  stod på programmet  i den første marts-weekend. Det er godt at komme op i format, smide forsigtigheden over bord og klø på med ruller, spartler og brede pensler. Det er sådan set ”bare” at male, uden frygt og bæven – og håbe det bedste! Se de 4 store slaw herunder

Ledige pladser?
Det er stadig muligt at hoppe på toget til København og Lund med skitsebogen i tasken 30.marts -1.april.
Der er 1 ledige plads på delt dobbeltværelse til Amsterdam 6.-11.juni 
1 plads er blevet ledig på Tæt på træet 29.-30.april
Der er blevet 2 ledige pladser på Tæt på blomsten 20.-21.maj

Vær opmærksom på at der i efteråret 2017 ikke er weekend-kurser på programmet!
Så har du tegne og malelyst, er det her i det kommende forår du kan snuppe en af de få ledige pladser

Godt forår.