Marts hilsen…

23. marts 2018 Blog

Når vinteren rinder i grøft og i grav…..det tog sin tid i år – det tøbrud!
Og nu hvor vi har passeret forårsjævndøgn, må vi vælge at tro på det – det forår!

Værkstedet summer igen af liv og glade malere!
Børneholdet har 4 kursusgange her i foråret, og vi arbejder ud fra de 4 grundfarver. Første gang blev der malet rødt i rødt og vi forsætter efter påske med gult i gult!  Det skærper sanserne, når vi sætter fokus på en enkelt farve – den dukker pludselig op alle vegne og i mange nuancer!
Gentænk er forårets tema på alle voksenhold. Gentænk dine gamle malerier, gentænk dit udtryk, gentænk farverne, stilen, kompositionen, rytmen…. se det hele fra en anden vinkel. Mal væk og over og tilføj nyt.  Kig på de gamle billeder og find temaer der går igen. Mal dig i familie med en ”mester”. Kort sagt bruger vi løs af alle de erfaringer, som efterhånden ligger i male-rygsækken. Erfaringer og værktøj som vi ofte glemmer i håb om at få malet de ”fine færdige sofastykker”. Nu tømmer vi ”male-rygsækken” og lader Processen og de nye selvvalgte eksperimenter komme i fokus i løbet af de første male-gange. Vi vover at være i en uforudsigelig proces og male os ud i nye og ukendte områder. Og så håber jeg, at vi efterhånden får rørt så godt og grundigt rundt i ”malebøtten”, at der banes vej for at hver enkelt nærmer sig et mere afklaret maleri, at der viser sig nye inspirationskilder undervejs, og at det faktisk kan være sjovt og tankevækkende at gentænke de vante måder at arbejde på. Store forventninger måske? Vi får se!

Tæt på træet – en tegneworkshop  5.-6.maj  har pt 2 ledige pladser. Lige inden træernes grønne løv folder sig helt ud, kan vi nå at tegne os ”langt ind” ind i stammer og rødder, bark og grene.

Kursusrejser:
Bergamo-ugen
 12.-19 juni  er fyldt helt op. Og jeg glæder mig til at ”indtage Bergamo” for første gang med 11 kursister.
Andalusien-ugen  10.-17. september har  pt 4 ledige pladser. Det er et velafprøvet kursussted i topklasse. Alhambra i Granada er blandt de mange ”det må du se” i denne verden. Og så er dagene Capileira, vores lille hvide by i Sierra Nevada, en helt særlig oplevelse for alle med lyst til at indtage verden gennem skitsebogen. Ring og hør nærmere!

Herunder et kig ind i ”det allerhelligste ” –  den skabende proces – det gentænkte maleri, der folder sig ud i al sin mangfoldighed.

God påske – og godt forår!