Om Birgit

09

Arbejdsområde: 

Maleri, collage, tegning,  blandform, bygningsudsmykning.

Uddannelse:

• Cand. mag. i musik og kunsthistorie fra Århus Universitet.

• Uddannet i tegning og maleri på Århus Kunstakademi og  Académie Goetz i Paris.

• Examineret yogalærer/uddannet  tegneterapeut.

• Lærer på Ry Højskoles billedkunstlinie i 1981-93.

• Oprettede i 1995 Billedværkstedet Søkilden.

om birgit 2- profil

Gennem hele mit liv har jeg tegnet, malet og arbejdet med forskellige kunstneriske udtryk. I perioder for fuld tryk og i perioder gennem de senere år i mindre grad, fordi der er  meget gang i aktiviteterne på Billedværkstedet Søkildens kurser! Det er dog helt livsnødvendigt for mig hele tiden selv at være i gang – så penslerne ”ikke tørrer ud”!  Jeg har ALTID en skitsebog med mig. Måske forvandles en hurtig skitse til en del af et maleri. Jeg indsamler materialer af alle slags. Måske finder en stump gammelt smukt papir vej til en collage. Jeg ser så meget kunst som muligt. Klassisk kunst, ny moderne kunst, ung eksperimenterende kunst. Alverdens kunst!  Ind i mellem gør det underværker at holde ”kursusfri”. At rejse ud i verden, at flytte fokus fra det velkendte mod det ukendte, er dybt inspirerende på alle planer og godt for både kurser, undervisning og mine egne billeder.
Jeg oplever stadig efterdønninger og inspiration fra min lange vandring i Himalayabjergene i Nepal i 2013. Jeg har solgt og udlejet en del af Nepal-tavlerne, og alle pengene er sendt til Gajendra og Gokuls familier, som blev hårdt ramt af jordskælvet i 2015. Tak til jer der har gjort det muligt at hjælpe mine venner i Nepal. De har stadig hårdt brug for det. Og der er stadig billeder at købe eller leje.
Det er tankevækkende hvordan drømme, ideer og projekter opstår og bliver til såkaldt virkelighed. Ind i mellem er det næsten som om ”løbet kører af sig selv”. Drømmen om at ”vise folk” Svalbard blev en realitet i sommeren 2016, og nu er mine to Camino vandringer blevet omsat til en kursusuge i september 2017 – Pilgrim med skitsebog. En lille ferie i Bergamo Alta i Norditalien henover årsskiftet 2016/17 satte gang i ideen om at holde en kursusuge i denne forunderlige gamle velbevarede middelalderby. Den plan er nu lagt i fast ramme efter endnu en researchtur i her i august. Om 2018 byder på uventede input til nye kursusrejser må tiden vise. Ofte blæser svaret i vinden – især hvis vi vover at kaste drømme og spørgsmål højt op i den blå luft. Sådan går ”det hele” sin gang i en bevægelig kreativ proces. Og det er faktisk en gave når arbejde, liv og lyst på den måde går op i en højere enhed. Den gave er jeg ret taknemlig for.
Jeg er også rigtig glad for at være chef i min egen lille kursus-bix! Det betyder, at jeg har frihed til at lave et kursuprogram som forhåbentlig bliver godt og udbytterigt både for de mange trofaste kursister og for mig selv. Godt for mig er at have tid til selv at arbejde i værkstedet! Derfor er januar og februar i 2018 dømt kursusfri!  Jeg glæder mig til at lukke døren til værkstedet for kursister og gå lidt i vinterhi med mig selv. OG så ved jeg af erfaring, at jeg bliver glad og tilpas når kursisterne igen til marts banker på og skaber liv og glade dage på Billedværkstedet Søkilden.

om birgit 2c om birgit 2b

Maleren og isen Akvaral