Sommerhilsen…

2. juli 2017 Blog

 

Siden sidste hilsen er det for alvor blevet sommer og flere er nok allerede godt i gang med sommerferiens glæder!
I starten af juni satte 11 kurister kursen mod Amsterdam og vi havde 5 fine dage. Vejret var bedst til museer de første 2 dage! Vådt og køligt var det, så vi opholdt os på van Gogh Museum hele den første dag. Vi så og så, studerede, tegnede, spiste, drak kaffe og havde en intens og arbejdssom dag. Rembrandt og de gamle mestre på Rijksmuseum fik også et langt besøg på andendagen. Og vi oplevede det helt særlige at have masser af tid til at fordybe os i de store værker, se, snakke og udveksle synspunker. Blive betaget, overrasket og klogere på samme tid. Rembrandts hus var også en stor oplevelse!! Her kan man fordybe sig i raderinger og tegninger i massevis og fine demonstrationer af trykteknik, rivning og behandling af de dyrebare farver til maleriet, giver et godt billede af Rembrandts virke i 1600 tallets Amsterdam. Regnen blev ved! Og så lagde Stejdelik Museum rum til en inspirerende halv dag i selskab med De Stijl gruppen og den moderne kunst. Mætte og propfyldt af kunst i verdensklasse begav vi os på 4. dagen ud på gader og stræder, langs kanaler, over broer, i parken og endelig var vejret med os. En kanaltur gav os perspektiv på den by vi efterhånden havde travet os igennem. Solrigt, lunt og stemningsfyldt! En cykletur ud i Amsterdamse Bos, et stort smukt skovområde, gav på den sidste eftermiddag luft, lys og ro i de overfyldte museums-hoveder. Dag for dag fyldtes skitsebøgerne med notater, tegninger, akvareller og collager. Nu er Amsterdam ”ført til skitsebog” og mødet med den store kunst har vi glæde af længe – i erindringen!
Skolernes sommerferie betyder Sommerkursus for børn!  En uge med et aktivitetsniveau der kan gøre mig en anelse forpustet – og rigtig glad!  Der er bare så meget god energi, skaberlyst, fantasi og godt humør i værkstedet når 18 børn kaster sig ud i de mange forskellige udfordringer jeg byder dem! Årets tema var: ord og billeder – billeder og ord – ordbilleder. Ordsprog, skøre ord, billedrige ord, haikudigte, collager, viskestyk-maleri!! Kom bare an!!  Se selv herunder- jeg mangler ord! Der er allerede venteliste til næste års sommerkursus for børn! Det er bare et hit!

Flere har spurgt til kursusprogram og rejser i 2018! Der plejer jo at komme et nyt trykt program her midt sommer. Det gør der ikke i år, fordi der allerede ligger et trykt program, der gælder til jul 2017. Sidste år skrev jeg, at der ville ske ændringer i kursustilbuddet i 2018. Det viser sig nu, at der ikke kommer den helt store forandring, men der tilbydes et lidt kortere forårsforløb med de vante dag-og aftenkurser. På den måde får jeg en lidt længere kursusfri pause i starten af 2018. Alt sammen kan læses i det kursusprogram, der bliver lagt ud på hjemmesiden sidst i august måned.  Her vil datoerne for efterårets kursusdage være opdateret med et par datoændringer på enkelte hold.

God sommer til vi ses igen!